Belgische Vereniging van Parkieten- en Papegaaienliefhebbers vzw

U bent hier: Home

Welkom bij B.V.P.Hieronder kan u regelmatig nieuwe berichten lezen.

Jaarprogramma - BVP BRABANT - 2022

24 november 2021
Admin

ANNULATIE - BVP BRABANT - 26 NOVEMBER 2021

24 november 2021
Admin

Beste leden,

Gezien de stijging van het aantal besmettingen (corona) annuleren we de info avond van vrijdag 26 november 2021 (Etienne Van der Stricht).

Vriendelijke groeten,
BVP Brabant

ANNUALTIE - Vogelbeurs Hooglede-Gits - 11 november 2021

6 november 2021
Admin

Beste leden,

We hebben met/bij BVP West-Vlaanderen helaas een spijtige mededeling!
Wegens dat er een bestuurslid positief testte op corona en andere helpers mogelijks besmet kan hebben, gaan we de eerder aangekondigde beurs van komende donderdag 11/11 moeten aflasten.

Heel spijtig maar we moeten elkaar beschermen en geen risico nemen nu alle cijfers terug omhoog gaan.
Gelukkig is niemand ziek of hebben we symptomen, en hopelijk blijft het zo.
Alvast bedankt dat je wou aanwezig zijn, we proberen opnieuw in januari 2022!!

Vriendelijke groeten,
BVP West-Vlaanderen

Gratis deelname webinar erfelijkheid - 20 november 2021

02 november 2021
Admin
10 september 2021
Admin

Beste vogelliefhebbers,

In de Revue van oktober zullen jullie de bestelbon voor 2022 kunnen vinden. Vanaf dan kan je kweekringen voor 2022 bestellen, levering zal tegen eind november zijn. Weet echter dat, en dit zeker voor CITES I vogels, je nog gans 2021 ringen kan bestellen voor het huidige kalenderjaar. Vogels dienen immers geringd te worden met ringen van het jaar waarin ze geboren zijn, bij CITES I vogels wordt daar streng op nagezien. Een gewaarschuwd mens, is er twee waard.

Omdat niet-prior zendingen soms een eeuwigheid onderweg zijn, bieden wij (terug) de doosjes van B-Post aan om te versturen via een traceer-systeem. Deze kosten 4,50 euro en worden de volgende werkdag geleverd (volgens B-Post…..). De verzekerde en aangetekende zending blijft bestaan, net als de gewone niet-prior zending. Aan u de keuze.

De jaarkleur is donkerbruin geworden, dit is zo door de COM bepaalt.

De prijzen van de ringen wijzigen ook. Dit omdat we naar een andere (Belgische) fabrikant overstappen. We hebben geprobeerd dit zo eenvoudig mogelijk te houden. Let wel dat ringen van 2021 aan de geldende prijzen 2021 worden besteld, en dat er geen oude bestelbonnen kunnen gebruikt worden voor 2022, maar dit is elk jaar zo. Bij de gekleurde verharde ringen blijft het minimum te bestellen aantal op 10 stuks en dan oplopende per 5 stuks. Belangrijke wijziging bij inox-ringen: ook hier is een minimum te bestellen en wel 5 stuks, maar daarna wel per stuk oplopende.

Volgende maand verschijnt in de Revue en op de website de nieuwe bestelbon en de richtlijnen. Bij vragen, contacteer steeds rechtstreeks de ringendienst en geen andere diensten van BVP. Zo kunnen wij u sneller helpen.
Email is bvp.ringendienst@gmail.com, mobielnummer +32 (0)485/853 376.

 BVP bestelbon ringen 2022.pdf.
 BVP bestelbon ringen 2022.xls.

Vriendelijke groeten,
Ringendienst

08 augustus 2021
Admin

Beste vogelliefhebbers,

We hadden graag op zondag 5 september de vogelbeurs in Melle laten doorgaan. Het is niet zo dat de organisatie ervan verboden is, maar de Covid-19 maatregelen die dienen genomen te worden op vlak van hygiëne, toegangscontrole, circulatieplan, ventilatie,... zijn eigenlijk niet haalbaar. Dus hebben we beslist om de beurs niet te laten doorgaan.

Ook de busreis in september naar de vogelmarkt in ’s Hertogenbosch (de vroegere vogelmarkt Zwolle) gaat niet door om dezelfde redenen. Het staat de deelnemers vrij om zelf de verplaatsing te maken.

We hopen de activiteiten opnieuw te hervatten van zodra dit veilig kan voor alle deelnemers en van zodra de te volgen maatregelen haalbaar zijn.

Vriendelijke groeten,
Het bestuur van BVP-Oost-Vlaanderen

25 Februari 2020
Admin

Het Europees model van het overdrachtsformulier

Sinds begin 2020 is er een nieuw overdrachtsformulier in voege dat gebaseerd is op een nieuw Europees richtsnoer. Het is de bedoeling dat in alle EG-landen ditzelfde overdrachtsformulier wordt gebruikt. We zijn uiteraard voorstander voor meer uniformiteit op Europees niveau en we hadden toch liever gehad dat we enkele maanden vooraf werden verwittigd over de invoering en de tijdsplanning van het Europees overdrachtsformulier, dan zouden we geen boekjes meer hebben laten bijdrukken in 2019. Er is namelijk geen overgangsperiode voorzien en elke liefhebber wordt verondersteld om op de hoogte te zijn. Mensen met bijlage A-vogels zijn gekend bij de CITES-diensten doordat ze EU-certificaten dienen aan te vragen en zij kregen een e-mail van de CITES-dienst, maar aangezien de overdrachtsformulieren vooral gebruikt worden door eigenaren en kwekers van bijlage B soorten wordt het niet eenvoudig om iedereen tijdig te informeren. Wij doen in elk geval hierbij een poging.


LEES MEER
20 Januari 2020
Admin

Beste BVP leden,

In de onderstaande Word-document vindt u instructies terug om een paswoord aan te maken of te wijzigen.

Lukt het niet om een account aan te maken of paswoord te wijzigen? Tijdens de vogelbeurs in Melle op 9 februari 2020 zal iemand aanwezig zijn om u persoonlijk te begeleiden.Met vriendelijke groeten,
BVP-team